Elevate your ambition

Geschiedenis

Vanaf de vestiging van vliegkamp Schiphol op het drooggelegde Haarlemmermeer is deze plek het toonbeeld van innovatie. In honderd jaar is het gebied rondom Schiphol uitgegroeid van een polder naar een Mainport, waar onder andere veel kantoren en hotels zijn neergestreken en nog steeds neerstrijken. Destijds zag naast Schiphol ook de World Trade Center Association dat dit een mooie kans was om op deze dynamische plek een nieuwe vestiging te openen. WTC Schiphol Airport startte in 1996 met vier kantoortorens. Na zeven succesvolle jaren werd dat aantal verdubbeld, waardoor het kantoorgebouw de huidige vorm kreeg.

Nieuw ontwerp openbare ruimte
WTC Schiphol Airport legt voor het comfort van haar huurders de lat continue hoog. In 2016 is gestart met een upgrade van het openbaar gebied. Dit gebied is optimaal ingericht met allerlei faciliteiten en voorzieningen om huurders van WTC Schiphol Airport van alle gemakken te voorzien.

Zo zijn er verschillende flexibele werkplekken ingericht, waar werknemers zich kunnen onttrekken aan de drukte van de eigen werkvloer. Er zijn veel faciliteiten toegevoegd, waaronder vergaderruimtes, horeca en ontspanningsruimtes, zodat het huurders aan niets ontbreekt.

Dankzij nieuwe verlichting, het aantrekkelijke design en de hoge mate van comfort heeft WTC Schiphol Airport een prachtige upgrade ondergaan. Een fijne plek om te werken en het perfecte visitekaartje voor uw bedrijf.

Luchthaven Schiphol: van polder tot mainport
Groei zit diep verweven in Amsterdam Airport Schiphol. De luchthaven werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebouwd, op een drooggelegd stuk grond waar oorspronkelijk het Haarlemmermeer lag. Al twee jaar na de bouw van het militaire vliegkamp Schiphol groeide de luchthaven uit tot vijf keer haar oorspronkelijke grootte.

Na de oorlog werd de luchthaven vooral gebruikt om post en vracht te vervoeren in afgedankte oorlogsvliegtuigen. Op 17 mei 1920 opende de net opgerichte Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën (later KLM) haar eerste lijndienst voor passagiers tussen Amsterdam en Londen.

Om de razendsnelle groei van de burgerluchtvaart bij te benen werd het landingsterrein van luchthaven Schiphol regelmatig vergroot. Toen de Nederlandse regering in 1949 de luchthaven Schiphol aanwees als belangrijkste luchthaven van Nederland, vormde dit besluit het startsein voor de bouw van het ‘Nieuwe Schiphol’. Met een vergrote luchthaven, een nieuw treinstation en de vestiging van de eerste kantoren begon luchthaven Schiphol zoals wij het nu kennen al vorm te krijgen.

De groei van de luchthaven heeft sindsdien niet stilgestaan. Amsterdam Airport Schiphol is de op twee na grootste luchthaven van Europa en vormt wereldwijd een belangrijke hub voor het internationale luchtverkeer. Het gebied heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een ware airport city, met een grote variëteit aan winkels, horeca, kantoren en hotels. En luchthaven Schiphol blijft innoveren: inmiddels is er een nieuw Masterplan 2025 geïntroduceerd, waarmee de luchthaven investeert in de groei van de luchthaven en het comfort van de reiziger.

Elevate your ambition
Bent u er klaar voor om uw ambities waar te maken op deze internationale en dynamische kantoorlocatie?
Download brochure
lees verder
Bekijk de kantoren
lees verder
Vraag rondleiding aan
lees verder