Duurzaamheid

Een duurzame werkomgeving staat bij WTC Schiphol Airport centraal. Ons duurzame gebouw heeft een Very Good BREAAM-certificering en we zijn al meer dan 15 jaar bezig met groene initiatieven. Met onze blik altijd op de toekomst gericht. WTC Schiphol Airport is dé plek en community waar werk en plezier samenkomen.

A+/A++

energielabel voor onze torens

2

erkende duurzaamheidscertificaten

Very good

In-Use BREEAM

15+

jaar bezig met verduurzamen

Een duurzame werkomgeving

BREEAM In-Use: Very good

BREEAM is de methode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te beoordelen, bepalen en certificeren. Met veel aandacht voor duurzame service, kwaliteitsverbetering en gebruikersbeleving.

Voorbeelden van groene initiatieven, meegenomen in ons BREEAM-certificaat, zijn: bewegingssensoren voor licht en klimaat, een uitgebreid recyclingprogramma, verhuur van deelauto’s via AMBER, ondergronds warmte-koudeopslagsysteem. We hebben uitsluitend Ecolabel & Cradle2Cradle gecertificeerde schoonmaakproducten, een duurzaam Beheer & Onderhoud contract met de maincontractor inclusief meetbare KPI’s, data gedreven onderhoud voor afname in storingen, klimaatklachten, energiegebruik en correctieve onderhoudskosten.

Lees meer over BREEAM
Altijd bezig met verbetering

Energielabel kantoor

Voor kantoren groter dan 100 m2 is het sinds 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. WTC Schiphol heeft energielabel A+ en energielabel A++ waarmee we dus ruimschoots aan de eisen van kantoorpanden voldoen.

Bekijk hier onze energielabels:

ENERGIELABEL WTC 1 Energielabel A+

ENERGIELABEL WTC 2 Energielabel A++

Duurzaamheid in de hoofdrol

Trots op onze certificaten

BREEAM-NL In-Use is de integrale certificeringsmethode voor het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen en woningen. Deze methode geeft inzicht in de actuele duurzame staat van een object en het verbeterpotentieel.

Bekijk hier onze In-Use certificaten:

BREEAM 1354 BIU 2016 CERTIFICAAT

Bekijk hier al onze certificaten
Het WTC zet zich echt in voor duurzaamheid; het is een van hun kernwaarden. Wij delen deze kernwaarde, wat het een perfecte match maakt.

Sasja de Jong-Smith

Wavin/Orbia

De optimale werkplek

GEZONDE WERKOMGEVING

De faciliteiten in ons kantoorgebouw dragen bij aan een gezonde werkomgeving. Van onze faciliteiten tot gezonde voeding en natuurlijk licht: alles maakt impact op hoe wij ons werk en de omgeving ervaring. De WELL Building Standard stelt zeven hoge kwaliteitseisen die een wetenschappelijk aantoonbaar positief effect hebben op het welzijn en gezondheid van mensen.

Lees meer over de impact