Dutch Week

Wat hebben we genoten van Dutch Week! We hopen dat je de eerste Social Week van 2023 net zo leuk vond als wij. Van het proeven van allerlei Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels, tot het ontdekken van bijzondere Nederlandse tradities en nog veel meer andere leuke activiteiten! Bekijk de aftermovie hieronder en kijk met ons terug op deze fantastische week!

Maandag 20 maart

Kom tussen 10:00-16:00 naar de algemene ruimte voor een heerlijke traktatie: versgebakken stroopwafels!

Dinsdag 21 maart

Pluk je eigen tulpen op The Square! Na een succesvolle eerste editie vorig jaar trapt Spot Schiphol het voorjaar af met een spektakel van 8.000 tulpen! Hier kan je tussen 12:00-17:00 gratis tulpen plukken in een speciaal ingerichte tulpenpluktuin. En wat is er Hollandser dan tulpen?

De tulpentuin vind je op het openbare plein tussen Hilton & The Base, op 5 minuten loopafstand van WTC Schiphol Airport. Niet-geregistreerde leden kunnen zich tijdens het evenement registreren en hun eigen boeket tulpen plukken.

Schrijf je in

Woensdag 22 maart

Pimp je eigen pannenkoek tijdens de lunch bij de marktkraam in Juliet’s Kitchen. Oefen je creativiteit met een mix van toppings! Organiseer een wedstrijdje tussen collega’s: wie bakt de lekkerste pannenkoek?

Donderdag 23 maart

Kom naar Juliet’s Kitchen voor Stamppot Mania! Dit oer-Hollandse gerecht wordt in verschillende varianten geserveerd in de marktkraam. Daar kan je zowel traditionele als innovatieve versies proeven. Kies je voor de ouderwetse stamppot, of juist een experimentele en gewaagde versie van het gerecht?

Tussen 17:00-20:00 uur kun je deelnemen aan een spoedcursus Nederlandse cultuur onder leiding van comedian Philip Walktate én genieten van een Hollands drankje! Philip laat je kennismaken met de eigenzinnige gewoonten van de Nederlanders, waaronder het splitsen van de rekening. Wie zich vooraf aanmeldt, krijgt twee drankjes van ons cadeau! Schrijf je in door een e-mail te sturen naar wtcbalie@schiphol.nl.

Schrijf je in

Vrijdag 24 maart

Tussen 09:00-17:00 uur kan je allerlei Nederlandse spelletjes spelen in de gemeenschappelijke ruimte. Dompel je samen met collega’s helemaal onder in de Nederlandse cultuur!

Deelnemen aan Dutch Week activiteiten?

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis voor alle bewoners van WTC Schiphol Airport. Meld je aan om je plek voor de spoedcursus Nederlandse cultuur & Dutch Drinks veilig te stellen en maak er met ons een fantastische Dutch Week van. Tot dan!

Terug naar nieuws & events