Accuracy

Bas Dantuma
Directeur

Na ruim 10 jaar op WTC Schiphol was in 2019 toch een moment van heroriëntatie aangebroken. Het contract liep af en er was behoefte aan een ruimte met meer werkplekken. Director bij Accuracy, Bas Dantuma, koos met zijn team uiteindelijk toch weer voor WTC Schiphol. Never change a winning team?

 

Bas heeft met zijn team echt breed gekeken. “In 2019 hebben wij ons uitgebreid georiënteerd op een andere kantoorlocatie. We hadden het erg naar ons zin in het WTC, maar het contract moest verlengd worden en we hadden meer ruimte nodig. Dan ga je natuurlijk om je heen kijken. Al is het maar om in je keuze bevestigd te worden. Sloterdijk kwam voorbij, de Zuidas, een villa in Haarlem of in Oud-Zuid. Na een zorgvuldige afweging werd het toch een interne verhuizing in WTC Schiphol. Dat bleek voor ons toch nog steeds de beste plek.”

Accuracy is een mondiaal werkende financiële dienstverlener en houdt zich bezig met financieel strategisch advies bij voor onze klanten belangrijke situaties zoals overnames, herstructureringen en disputen. De onderneming is ooit opgericht in Frankrijk en heeft kantoren over de hele wereld. Gaf de nabijheid bij Schiphol dan de doorslag in de locatiekeuze?

Bereikbaarheid key

Bas, die zelf in Haarlem woont, geeft aan dat vooral ook de aanrijtijd een belangrijke overweging was. “Een aantal van onze mensen komen uit de omgeving Delft, Den Haag en Amsterdam. Dan is dit de ideale plek. Het is gemakkelijk aan te rijden en we huren een aantal parkeerplaatsen. Natuurlijk is de nabijheid van Schiphol ook aantrekkelijk. Voor Corona reisden we veel om te overleggen en samen op projecten te werken met onze buitenlandse collega’s. Veel van onze klanten zijn ook mondiaal opererende organisaties. Ons kantoor is dus ook voor hen een goede plaats om te overleggen. Vanuit alle windstreken kunnen mensen hier gemakkelijk naar toe komen.“

Het ging niet alleen om bereikbaarheid. Bas: “Het is natuurlijk een groot gebouw maar het kantoorgedeelte is toch kleinschalig en compact en er heerst een goede sfeer. Je hebt de rust van het kantoor met alle gemakken van dien. Neem bijvoorbeeld the Fortune Bar of STACH. Dat zijn gewoon leuke plekken om even naar toe te gaan. Om even los te komen van je werk. Wij organiseren daar bijvoorbeeld soms ook meer informele meetings met klanten of recruitment events. Ook de faciliteiten zijn prima. Een aantal collega’s maakt gebruik van de fitness, en er is natuurlijk Schiphol Plaza. Daar kun je even iets kopen, naar de kapper. Veel collega’s maken daar gebruik van op weg naar kantoor of naar huis. Ik ben blij dat we hier zijn gebleven.”

Ik ben blij dat we hier zijn gebleven

Bas Dantuma

Directeur bij Accurancy

Ben jij de volgende?